Kontakt & information

valpbus.jpg

HEJ DU....JOO, JUST DU!

Är du nyfiken på vår fantastiska ras, mops? Eller du kanske redan har lyckan att dela koja med en mops, men har lite frågor eller funderingar? Då vill jag att du alltid ska känna att du kan kontakta mig, för det finns inga dumma frågor!! (Eventuellt kan det finnas dumma svar, men det är en helt annan sak.....)  Jag är nämligen av den uppfattningen att ju mer frågvis & vetgirig du är, desto större intresse har du av att lära dig om rasen!!

Jag parar bara mina tikar när jag själv vill utöka mitt "mops-bestånd", därför är jag såklart väldigt noga i mitt urval av hanhund. Men jag tittar även på den blivande mamman med kritiska ögon. Det allra viktigaste är att det är sunda individer med bra & fria andningsvägar & självklart med hälsosamma linjer bakom sig i stamtavlorna! Jag vill oxå att tiken & hanen ska komplettera varandra både mentalt & exteriört. Sen är det ett stort plus för mig om jag har haft möjlighet att få följa hanen under hans uppväxt. Då har jag med egna ögon fått se att han är en alert & frisk kille med den stabila & trygga mentalitet som är så typisk för mopsar!

Mitt mål är att föda upp älskade familjemedlemmar & livskamrater, friska & sunda små individer  -utan andningsproblem-  som har en härligt mopsig attityd. Sen är det förstås alltid lite extra roligt om de dessutom kommer i snygga "förpackningar"!!! Jag har höga krav på de hundar jag väljer att använda i min avel, både tikar & hanar, för jag anser att det är min skyldighet gentemot vår underbara ras (som vi faktiskt bara har till låns!) Målet för alla oss uppfödare måste -enligt mig- vara att förvalta denna unika gåva, som mopsen faktiskt är, för kommande generationer!

Jag är så ödmjukt tacksam för att vi har en så stark & frisk tiklinje, efter vår stamtik Puggens Ulla-Britt (sockerpullan Britta), som är såväl självvalpande som väldigt fertila. Våra tikar har oxå visat sig vara suveräna mammor till sina valpar, där de -vid varje kull- haft mjölk i sina juver från det att bäbisarna tar sitt allra första andetag!

Hittills är alla våra kullar födda på naturlig väg, förutom lilla Maggan - som trivdes så himla bra i mamma Birgits mage att hon hade bestämt sig för att stanna där! Därför fick vår älskade lilla M förlösas med kejsarsnitt, för att hon överhuvudtaget skulle överleva (Birgit är därefter tagen ur avel)

Vi följer alltid SKK's -samt Mopsorden's- regler & rekommendationer gällande vår avel & uppfödning, samt vid varje valpförsäljning. Exempelvis har vi valt att följa MO's (strängare) rekommendation om att inte använda för unga individer i avel. Detta innebär att vi aldrig parar en tik före 2 års ålder (i SKK's regler står det 18 månader, vilket är alldeles för ungt för vår ras. Mopsar anses inte vara "färdiga" -varken exteriört eller mentalt- förrän vid tidigast 2 år!) Vi parar inte heller om våra tikar direkt på kommande löp, efter deras senaste kull (vi tar alltså -maximalt- en kull per tik & år) Det innebär att våra mopsflickor alltid har minst ett löp mellan sina kullar!

Är du intresserad av att köpa en liten Qanaka-valp? Och tillhöra vår härliga, brokiga mopsfamilj? Vid leverans från vår kennel är din valp minst 10 veckor, den är registrerad i SKK med stamtavla, vaccinerad, avmaskad 3 ggr, chipmärkt, veterinärbesiktigad med intyg (ej äldre än 7 dagar) samt Dolda fel-försäkrad under 3 år. Alla valpköpare får dessutom 1 års gratis medlemskap i vår rasklubb Mopsorden!

Om du köpt valp av mig tidigare, så drar jag av 1000 kr på priset om/när du köper mops nr.2 (eller 3, eller 4...) Jag kallar det "T.V.R" (Trogen-Valpköpar-Rabatt)

Är du kanske hellre intresserad av att vara fodervärd? Scrolla längre ned på denna sida (under bilden) & läs informationen där! Då får du en liten uppfattning om vad det skulle innebära att ha en "foderhund" från oss!!!

Slå en signal, eller skriv ett mail och berätta om dig själv, så får vi en chans att lära känna varandra lite bättre! Jag ser fram emot att höra av dig!! 

Av vår eminenta rasklubb -Mopsorden- hade jag det ärofyllda uppdraget att fungera som deras regionombud, samt kontaktperson, för Norrbotten. Detta var ett mycket hedervärt uppdrag som jag hade nöjet att få inneha under många år!

Numera har jag lämnat mitt kära Norrbotten för det vackra Ångermanland & har därmed oxå lämnat mitt uppdrag som regionombud. Nu är jag invald som suppleant i styrelsen för vår rasklubb, med ansvar för olika evenemang som anordnas genom Mopsorden. Detta innebär att du även fortsättningsvis kan kontakta mig, som ombud för klubben, med frågor rörande vår härliga ras eller om du "bara" vill prata mops!

Ha det allra bäst, så länge!

Kram//Anne  

Mail: qanakas@gmail.com   

Telefon: 072-238 76 17

Följ oss gärna på Instagram, sök bara på @qanakas, så kan du hänga med på våra äventyr i vardagen!

                             

PSSST! GÅ GÄRNA IN PÅ DENNA SIDA & LÄS "SANNINGEN OM MOPSEN"!!!!!

 

VAD INNEBÄR DET ATT VARA FODERVÄRD?

Det finns två olika typer av fodervärdsavtal inom SKK, som kan komma att bli aktuella för fodervärdshundar från oss. Det innebär att antingen så är man "helfodervärd" eller "halvfodervärd". Mer om skillnaderna mellan de båda avtalen förklaras längre ned i denna text! Det som dock är detsamma, oavsett vilket fodervärdsavtal man har, är att det ställs höga krav på en fodervärd! Men å andra sidan så får du en mops som vi anser vara en toppenbra representant för sin ras & som förhoppningsvis har stor potential inför framtiden! Det kan vara en chans att få vara med om en riktigt häftig resa tillsammans med oss!!!!

Förutom de krav som vi ställer på alla våra valpköpare, så har man som fodervärd oxå åtagit sig att förvalta en (förhoppningsvis) blivande avels- & utställningsindivid åt oss. Därför ser vi det som en självklarhet att du är intresserad av utställning (& gärna någon annan typ av hundsport, såsom t ex agility, viltspår, rallylydnad eller nosework) Med detta i åtanke så anser vi att det är rimligt att förvänta oss att du visar din mops på minst 2-3 utställningar per säsong!

Eventuella fodervärdshundar från oss är alltså mopsar som vi tror extra mycket på & som vi vet kommer att kunna tillföra vår avel intressanta blodslinjer i framtiden, men som vi kanske inte har plats för här hemma. Dessa hundar är speciellt utvalda av oss för att vi ska kunna utveckla vårt avelsarbete mot de friska, sunda & typiskt "mopsiga" mopsar som alltid varit målet för Qanakas kennel!

Vi vill att du som fodervärd har ett genuint hundintresse, gärna tidigare hundvana (men dock inget krav), verkligen har tid för din nya familjemedlem & är villig att träna inför kommande utställningar! Dessutom måste du förstå vikten av att hålla din lilla mops välmusklad samt i en bra grundkondition, då detta är en ras som lätt kan "rulta på sig" om tillfälle ges (gäller såklart INTE så länge det är en liten valp, utan för vuxna individer!) Men det är minst lika viktigt att du inte håller din mops i alldeles för lågt hull, då den inte kommer att ha förutsättningar att utvecklas som den ska om den är för tunn. "Lagom" är ett bra ord att sträva efter, när det gäller mopsens hull - inte för mycket men inte heller för lite! 

Det krävs oxå att du är villig att ha en nära relation till oss & att vi jobbar gemensamt för att upprätthålla den. För att detta ska vara möjligt, så vill vi att du bor här i Västernorrland (eller möjligtvis i nära anslutning) så att vi har möjlighet att träffas kontinuerligt. Det är en trygghet för både dig & oss!

Att vara fodervärd innebär alltså INTE att du får en "gratishund", utan det är ett förtroende som du tagit på dig att förvalta. Det är ett "lagarbete" som kräver engagemang, men som i gengäld kommer att ge dig oerhört mycket glädje & förhoppningsvis även en känsla av stolthet!!!

Känner du att det skulle passa dig  -som hand i handske-  att vara fodervärd? Att få följa oss, på nära håll, i vårt avelsarbete & i våra framtidsplaner?? Vill du ha en chans att ingå aktivt i Qanakas kennel??? Vad skoj!!! Då vill vi att du börjar med att skriva ett utförligt mail till oss, där du berättar lite om dig själv & om vad just du skulle kunna erbjuda en fodervärdsmops från oss! 

TVEKA INTE - SKRIV TILL OSS REDAN IDAG!!!

HELFODERVÄRD (Fodervärdsavtal) betyder att du inte betalar något för din valp/hund. Istället kommer hunden att betalas genom att vi använder den i vår avel. För tikar innebär det att vi har rätt att ta högst 2 kullar efter henne, med minst en levande valp/kull som uppnått fem veckors ålder, innan hon fyllt max 5 år. Har vi däremot inte nyttjat denna rättighet när hon fyllt 5 år så övergår tiken ändå i fodervärdens ägo. För hanhundar ser det såklart lite annorlunda ut! Där har vi rätt att ta max 6 valpkullar (parningar), med minst en levande valp/kull som uppnått fem veckors ålder. Dessa rättigheter ska vi ha nyttjat innan hanhunden fyllt högst 7 år, därefter övergår han i fodervärdens ägo.

HALVFODERVÄRD (Köpeavtal för hund med bibehållen avelsrätt) innebär att du betalar ett halvt valppris till oss. Resterande del av köpesumman betalas genom att vi använder hunden i vår avel. För en tik innebär det att vi har rätt att ta en kull valpar efter henne, med minst en levande valp i kullen, som uppnått 5 veckors ålder. När tiken fyller 5 år så övergår hon helt & hållet i köparens ägo, oavsett om vi nyttjat vår rättighet eller inte. För hanhund så gäller det att vi har rätt att ta högst 3 valpkullar (parningar), med minst en levande valp/kull som uppnått 5 veckors ålder. Senast innan hanen fyller 5 år måste vi ha nyttjat vår rätt, därefter övergår han i köparens ägo fullt ut.

 

OBS!!!  Om fodervärden (gäller både "hel & halv") förhindrar uppfödaren att utnyttja sin avelsrätt så blir fodervärden skadeståndsskyldig i enlighet med 5 kap. 7 § Skadeståndslagen (SKL). Ersättningen omfattar hundens värde, ersättning för erlagda kostnader samt ersättning för uteblivna intäkter.

 

 
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)