Valpar

Vi följer -självklart- rasklubben Mopsordens rekommendationer, att inte använda för unga individer i avel. Därför parar vi aldrig tikar före 2 års ålder! Inte heller parar vi om våra tikar direkt på kommande löp, efter att de haft sin senaste valpkull. Vi tar alltså maximalt en kull valpar, per tik & år! 

 

 

VÅR VACKRA KRONPRINSESSA SONJA ÄR PARAD!

(Q.Finaflickor Fiser Faktiskt, 3 x cert, 1 x res-cert, BIM, BIR Junior, BIS 3 Junior, BIM Unghund) 

Nu håller vi både tummar & tår för att det blir små efterlängtade valpar denna gång. De ev. småttingarna är beräknade att födas i början av april -19, för leverans tidigast i mitten av juni.

Håll utkik, mer info kommer!!!

Om du -redan nu- vill lämna en intresseanmälan för en liten Qanaka-valp så är du hjärte-välkommen att kontakta oss. För kontaktuppgifter, gå in på sidan "Kontakt & information" där du även kan läsa om våra tankar kring detta med avel & uppfödning! 

Sedan tidigare är Sonja mamma till vår "kusin-kull", som föddes 2016-12-01, där hon fick 6 valpar (4 pojkar & 2 flickor) 

............................................................................................................                                       

BIRGIT & PETTER HAR BLIVIT FÖRÄLDRAR!

Det är vår älskade lilla Biggibugg (Q.Birgit Raggar I Kortkort. Sparsamt visad på utställning, men har klassvinster i såväl junior-, unghund- & i öppenklass, 4 x CK, res-CERT, BT2, BT4) som vi nu anser vara tillräckligt mogen för att få bli mamma för första gången! Hennes tilltänkte är ingen mindre än den kompakta & sunde Rossmix Peter Pan (aka Petter. Han är oxå visad väldigt sparsamt på utställning, men ändock med följande toppenfina resultat: 2 x CERT, res-CERT, res-CACIB, 2 x BH2, BH3) Petter är en liten kille med alla detaljer på exakt rätt ställe; han är otroligt rastypisk med utmärkta vinklar både fram & bak, ett vackert huvud med ett väldigt tilltalande uttryck, ett härligt förbröst med en underbart  djup & väl rundad bröstkorg, intensiv svärta & en perfekt svansansättning. Lägg därtill att detta är en grabb som  -utan problem-  kan springa lååånga sträckor i oländig skogsterräng, oavsett väder eller årstid! Jag är övertygad om att Petter kommer att komplettera vår underbara Birgit alldeles utmärkt, så nu hoppas vi på valpar -efter dessa två- i mitten av augusti!!!

Den 16/8 -18 föddes en liten mopsflicka. Lilla Q.Margaretha Mimmi Mirakel (Maggan) stannar hos oss! Hon hade en kullbror som tyvärr var dödfödd, vilket gjorde att valet -att låta Maggan stanna- blev väldigt självklart! Hon är en ljuvlig liten tjej, söt som socker men alldeles vild & galen.... Precis som mopsvalpar ska vara, med andra ord!!! Vi är så otroligt tacksamma för att denna underbaring kom till oss & ser med tillförsikt fram emot att få följa Maggans utveckling!

VARMT & INNERLIGT TACK, TILL VÅRA FINA VÄNNER MOA & HELENE, ROSSMIX KENNEL, FÖR ATT VI FÅTT MÖJLIGHETEN ATT UTÖKA VÅR MOPSFLOCK MED ALLRA FINASTE PETTER!!!

Läs mer om Birgit på sidan "Våra mopsar"

.................................................................................................................. 

FINASTE SONJA HAR FÅTT VALPAR!!!

Sonja

Vår älskade Sonja (Q.Finaflickor Fiser Faktiskt, 3 x cert, 1 x res-cert, BIM, BIR Junior, BIS 3 Junior, BIM Unghund) är en fantastisk individ, hon har inte bara en korrekt exteriör utan Sonja är nog en av de absolut sundaste & friskaste mopsar som jag har träffat! Dessutom är hon otroligt godhjärtad, med precis den milda & vänliga mentalitet som vi eftersträvar i vår underbara ras! 

Pappa till valparna är vår egen gullponke Axel (Semlans Carl-Axel, 2 x cert, 3 x res-cert, BIR, BIM, CACIB) Han är en trygg & cool kille, som är väldigt maskulin & har en stark könsprägel. Men trots sitt "manliga yttre" så har han ett hjärta av renaste guld & den allra vänligaste av själar! Som grädde på moset så är Axel en otroligt frisk & kry individ, med rejäla, öppna näsborrar & sunda andningsvägar - precis vad vi vill ha hos våra älskade mopsar!!!

Mer info om Sonja & Axel finns på sidan "Våra mopsar"!

Den 1/12 -16 berikades vi med ett gäng friska & pigga små mopsbäbisar. Sonja var lika stencool som alltid, hon födde fram sina gullpluttar lugnt & metodiskt! Vi hade lyckan att få välkomna 6 valpar till världen, 4 härliga gossebarn & 2 ljuvliga småflickor. Alla valpar har flyttat till sina alldeles egna "för-alltid-hem"!

Gå gärna in på "Kontakt & information" för att ta del av vår syn på avel & uppfödning!

VALPARNAS STAMTAVLA:

Inavelskoefficient 0,0%

SE26060/2010 FSM
Semlans Carl-Axel
S20416/2007 FSM
C.I.B. SE UCH
Romeo Vom Ulmer Haus
VDHDMC39/00
DE&VDH CH
Myojo Pugmalion
NHSB2338495
NL CH
Lisanne Vom Ulmer Haus
S61971/2007 G
SE UCH
Semlans Sigrid
S65641/2004 G
SE UCH
Semlans Leon
S42949/2006 G  
Odetta Vom Ulmer Haus
 
SE29440/2013 FSM
Qanaka's Finaflickor Fiser Faktiskt
SE67378/2010 FSM
Nordanvindens Ernst Einarsson
S30222/2007 S
SE UCH
Nirsans Svarte Petter
S34884/2008 G
Moloss Love Intention
S11957/2009 FSM
Puggens Ulla-Britt
S30516/2002 FSM
NO V-04 SE UCH NO UCH
Puggens American Diesel
S45628/2005 G
Siivas Glittra

 

.............................................................................................................................

VI HAR FÅTT VALPAR!!!

Vår finaste sockerpulla Britta (Puggens Ulla-Britt) fick 2 underbara små mopsflickor med den otroligt sunda & läckra NORD UCH SE UCH FI UCH NO UCH Cuty Pie's Dolce & Gabbana, som har mycket spännande linjer bakom sig. Dolce är en genomsnäll & välkroppad mopskille med ett fantastiskt huvud & uttryck. Dessutom är han exakt sådär härligt, knasigt "mopsig"  -som vi vill ha våra moppar-  & med underbart ljuvlig utstrålning!

Flickorna föddes 21/11 -15 & precis som vanligt är vår älskade Britta en fantastisk mamma!

Denna kombination är väldigt intressant, då vi "väver ihop" många hälsosamma & framgångsrika mopsar i dessa valpar! Även om vi såklart är partiska, så ser båda flickorna otroligt lovande ut! De har kraftiga & rejäla benstommar & riktiga  dröm-huvuden! 

Ena valpen är såld, den andra stannar här hemma i kojan! 

HJÄRTINNERLIGT TACK TILL MINA BÄSTASTE VÄNNER MATILDA VIKSTRÖM & PERNILLA JOHANSSON, CUTY PIE'S KENNEL, FÖR LÅNET AV ER SNYGGO-KILLE DOLCE!!!

STAMTAVLA:

valp   

SE50996/2012 FSM

SE UCH FI UCH
Cuty Pie's Dolce O Gabbana

S55596/2009 FSM
Manzamas The Great Pretender
S23331/2007 G
PANAMCH SE UCH NO UCH INT UCH BR CH
Anjos Antares
S63404/2007 G
Mic Mac Miss Marple
S66475/2007 G
SE UCH FI UCH
Puggens Queen Qatrin
S41429/2004 FSM
SE V-07 NORD V-07 SE V-06 SE UCH
Siivas Fabulous Forever
S14947/2006 G
Puggens Katrin Kanonfin
 
S11957/2009 FSM
Puggens Ulla-Britt
S30516/2002 FSM
NO V-04 SE UCH NO UCH
Puggens American Diesel
S57197/2001 FSM
SE UCH DK UCH NO UCH FI UCH PL CH US CH
Sheffield's Shenandoah
S29509/2000 FSM
Ulla Janings Embla-Dottir
S45628/2005 G
Siivas Glittra
S48158/98 FSM
SE V-01 SE V-02 SE V-03 SE V-04 SE UCH NO UCH
Puggens Arthur Humle
S27791/2002 FSM
Puggens Coola Cayenne

........................................................................................................................

VI HAR FÅTT RAGGAR-BÄBISAR!!!  

Mitt älskade gullefjun Britta (Puggens Ulla-Britt) har blivit mamma! På skärtorsdagen, den 17 april -14, födde hon 5 små mopsmirakel. Dessvärre var en liten gosse dödfödd, men vi kan glädja oss åt 4 pigga, friska & matglada bäbbar!!! Det blev den mest perfekta fördelningen som vi kunde önska oss: 2 flickor & 2 pojkar. Den utomordentligt stolte pappan till små juveler är ingen mindre än den otroligt stilige  -& genomsnälle-  SE UCH MOLOSS GRAF SPEE aka Assar. En hane med väldigt intressanta linjer, som jag är ytterst tacksam för att jag fick använda till finaste Britta! Detta blev sannerligen en underbar Påsk-helg!!!

Valparna är sålda!

.......................................................................................................................

dsc-0546.jpg 3 v. 

VÅR UNDERBARA "FIS-KULL" HAR KOMMIT TILL VÄRLDEN!

26 mars -13 föddes våra älskade, efterlängtade puppisar. Det blev 5 präktiga & livliga små bäbisar - 4 pojkar & 1 flicka! Mamma till kullen är vår fina, godhjärtade Puggens Ulla-Britt & den stolte pappan är den toksnygge -& genomsnälle- Nordanvindens Ernst Einarson. Detta är en kombination med mycket spännande linjer bakom sig. Därför ska det bli så himla intressant att se vad det blir av dessa små guldkorn i framtiden! Hanvalparna har flyttat till sina nya hem. Den underbara lilla tösen, Sonja, stannar hos oss!

........................................................................................................................

VILL DU BLI MOPSÄGD AV EN LITEN QANAKA-VALP?

valpisar.jpg Ur fis-kullen, 10 v.

 

Om du är intresserad av en toksöt & busig valp från vår uppfödning, så tveka inte - utan ta gärna kontakt med mig via telefon eller mail.

Vid vår första kontakt vill jag bl a veta vilket hem, liv & familj du har att erbjuda en ny liten Qanaka-stjärna! Det är oxå jättebra om du "läst på" litegrann innan, såväl om rasen som om våra tankar gällande avel & uppfödning. 

Mina kontaktuppgifter -samt info om vår uppfödning- hittar du här: "Kontakt & information"

Glada mopshälsningar//Anne & gänget i Qanaka-kojan.

 

KULLAR FÖDDA HOS QANAKAS KENNEL

 

                                    

 

 
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)